HET DROOMBAANPROGRAMMA

Hoe Hans (54) een carrièreswitch maakte en zijn droombaan vond

“Ik heb veel interessante banen gehad. Maar om nou te zeggen dat het werk bij met paste… Nee, niet echt. Ik denk dat dit voor veel mensen geldt. Je zit in een bedrijfstak of beroep en weet dat het tijd is voor wat anders. Maar weten is slechts de eerste stap…”

Weten is inderdaad pas de eerste stap. Doen, dat is het moeilijke.

Nu hij die stap gezet heeft, merkt hij een wereld van verschil.

En zijn gezin ook.

Hij wist al heel lang dat hij niet meer op zijn plek zat. Pas toen hij door een reorganisatie baanloos raakte, zette hij de knop om en voelde hij hoe bevrijdend het idee van een carrièreswitch voor hem was.

“Het moment dat ik mijn baan kwijtraakte was voor mij een godsgeschenk. Ik hoefde namelijk niet meer de stap te zetten. Ik werd gedwongen om iets anders te gaan zoeken. Die kans heb ik toen aangegrepen om echt even stil te staan bij: wat wil ik en wat past daarbij? Dat heb ik nu gevonden.”

Het ging echter niet allemaal van een leien dakje.

De arbeidsmarkt is namelijk erg veranderd de laatste jaren. En dat merkte hij. Jarenlang had hij al een LinkedIn-account. Maar hij had geen flauw idee hoe hij deze kon benutten om contact te maken met de verborgen arbeidsmarkt.

Ook hebben we aan zijn cv gesleuteld.

Niet omdat het cv dat hij had zo slecht was… maar het sprong er ook niet uit. En dat is tegenwoordig wel wat er voor nodig is om een droombaan te veroveren. Het resultaat was een krachtig marketingdocument dat er heel anders uit zag dan hij gewend was.

“Ik zou het zelf niet zo doen. Maar jij raadde het aan en wie ben ik dan om het niet te proberen. En ja hoor… ik werd wel meteen uitgenodigd voor gesprekken en zag een dramatische stijging in de positieve reacties op mijn sollicitaties”

Dit typeert Hans.

Want ondanks dat hij zich in eerste instantie niet comfortabel voelde bij het nieuwe curriculum vitae, was hij WEL bereid om het te proberen. Hij was bereid om uit zijn comfortzone te stappen. Zowel op het gebied van zijn cv als het benaderen van mensen via de verborgen arbeidsmarkt.

Dit is uiteindelijk ook wat hem zijn droombaan opleverde.

Al vrij snel in het programma kwam hij via via in contact met een directeur van een organisatie die hem wel interessant vond. Het plaatje dat werd geschetst, paste goed bij de criteria die hij had opgesteld voor zijn droombaan. En dat nog wel in een andere sector. Op 54-jarige leeftijd.

Want, zo zei hij heel treffend:

“Je bent nooit te oud om iets anders te gaan doen. Maar je bent wel te jong om te blijven dwalen in de baan waarin je zit.”

Maar niet iedereen is zoals Hans.

Niet iedereen wil een carrièreswitch maken.

Niet iedereen is bereid om nieuwe dingen te proberen en in zichzelf te investeren.

Maar als jij wel tot de groep behoort, wil ik je graag spreken.

Tijdens een gesprek van 45 minuten kom je erachter wat de exacte stappen zijn om je droombaan te veroveren, wat dit programma anders maakt en of je in aanmerking komt voor toelating.

Het zou zo maar je leven kunnen veranderen…


Maak direct een vrijblijvende afspraak